Christelijke lezingen voor een begrafenis- of herdenkingsdienst voor baby's

Verzen uit Matthew en Lamentations maken deze lijst

Deze grote verscheidenheid aan geschriften uit zowel het Oude als het Nieuwe Testament is geschikt om te lezen op de begrafenis- of herdenkingsdienst van uw baby. Als deze teksten niet bij je passen, is elke passage in de Schrift die voor jou betekenisvol is, aanvaardbaar. En onthoud, begrafenissen kunnen alles zijn wat de familie zou willen, dus als er hier niets is wat je aanspreekt, zou je misschien seculiere poëzie of passages voor de dienst willen proberen.

Deze selecties zijn allemaal overgenomen uit de Revised Standard Version (RSV). Raadpleeg uw priester of minister voor de exacte bewoording die voor u beschikbaar zal zijn.

Mattheüs 18: 1-5, 10-14

In die tijd kwamen de discipelen naar Jezus en zeiden: "Wie is de grootste in het koninkrijk der hemelen?" En hem een ​​kind riepen, plaatste hij in hun midden en zei: "Voorwaar, Ik zeg u, tenzij u zich omkeert en als kinderen wordt, zult u nooit het koninkrijk des hemels binnengaan. Wie zich dan ook zo vernedert als dit kind hij is de grootste in het koninkrijk der hemelen, wie een dergelijk kind in mijn naam ontvangt, ontvangt mij "

"Zie toe dat je een van deze kleinen niet veracht, want ik zeg je dat hun engelen in de hemel altijd het aangezicht zien van mijn Vader die in de hemel is.Wat denk je? Als een man honderd schapen heeft en een van zij zijn verdwaald, verlaat hij de negenennegentig niet op de bergen en gaat hij op zoek naar degene die dwaalt?

En als hij het vindt, waarlijk, ik zeg u, hij verheugt zich er meer over dan over de negenennegentig die nooit dwaalden. Dus het is niet de wil van mijn Vader die in de hemel is dat een van deze kleintjes zou omkomen. "

Mattheüs 11: 25-30

In die tijd verklaarde Jezus: "Ik dank u, Vader, Heer van hemel en aarde, dat u deze dingen hebt verborgen voor de wijzen en het verstand en ze hebt geopenbaard aan baby's, ja, Vader, want zo was uw genadige wil.

Alle dingen zijn door mijn Vader aan mij geleverd; en niemand kent de Zoon dan de Vader, en niemand kent de Vader dan de Zoon en iemand aan wie de Zoon ervoor kiest om hem te openbaren.

Kom naar mij, allen die werken en zwaar beladen zijn, en ik zal u rust geven. Neem mijn juk op u en leer van mij; want ik ben zachtaardig en nederig van hart, en je zult rust vinden voor je zielen. Want mijn juk is gemakkelijk en mijn last is licht. "

Markus 10: 13-16

En zij brachten kinderen bij hem, opdat hij hen zou aanraken; en de discipelen bestraften hen. Maar toen Jezus het zag, was hij verontwaardigd en zei tegen hen: "Laat de kinderen bij mij komen, verbied hen niet, want aan hen behoort het koninkrijk van God." Voorwaar, ik zeg u, wie niet het koninkrijk van God ontvangt. God zoals een kind zal het niet binnengaan. " En hij nam hen in zijn armen en zegende hen, legde zijn handen op hen.

Romeinen 8:18, 28, 31-32, 35, 37-39

Ik ben van mening dat het lijden van deze tijd niet de moeite waard is om te vergelijken met de glorie die aan ons wordt onthuld. We weten dat in alles God voor het goede werkt met degenen die hem liefhebben, die geroepen zijn overeenkomstig zijn doel. Wat zullen we daarop zeggen? Als God voor ons is, wie is tegen ons? Hij die zijn eigen Zoon niet heeft gespaard maar hem heeft opgegeven voor ons allen, zal hij ons ook niet alle dingen met hem geven?

Wie zal ons scheiden van de liefde van Christus? Verdrukking, of benauwdheid, of vervolging, of honger, of naaktheid, of gevaar, of zwaard? Nee, in al deze dingen zijn we meer dan overwinnaars door hem die van ons hield. Want ik ben er zeker van dat noch de dood, noch het leven, noch engelen, noch overheden, noch aanwezige dingen, of toekomstige dingen, noch machten, noch hoogte, noch diepte, of iets anders in de hele schepping, ons kunnen scheiden van de liefde van God in Christus Jezus onze Heer.

Romeinen 6: 3-9

Weet u niet dat wij allemaal die in Christus Jezus zijn gedoopt, in zijn dood zijn gedoopt? We werden daarom met hem begraven door de doop in de dood, zodat we, als Christus uit de doden is opgewekt door de glorie van de Vader, ook in een nieuw leven kunnen wandelen.

We werden daarom met hem begraven door de doop in de dood, zodat we, als Christus uit de doden is opgewekt door de glorie van de Vader, ook in een nieuw leven kunnen wandelen.

We weten dat ons oude zelf met hem is gekruisigd, zodat het zondige lichaam vernietigd kan worden en we niet langer tot slaaf kunnen worden gemaakt van de zonde. Want hij die gestorven is, is bevrijd van de zonde. Maar als we met Christus zijn gestorven, geloven we dat we ook met hem zullen leven. Want wij weten dat Christus, opgewekt uit de doden, nooit meer zal sterven; de dood heeft niet langer de heerschappij over hem.

Romeinen 8: 14-23

Want allen die geleid worden door de Geest van God zijn zonen van God. Want je hebt niet de geest van slavernij ontvangen om terug te vallen in angst, maar je hebt de geest van zoonschap ontvangen. Wanneer we huilen, "Abba! Vader!" het is de Geest zelf die getuigt met onze geest dat we kinderen van God zijn, en als kinderen, dan erfgenamen, erfgenamen van God en mede-erfgenamen met Christus, op voorwaarde dat we met hem lijden, zodat we ook met hem verheerlijkt kunnen worden.

Ik ben van mening dat het lijden van deze tijd niet de moeite waard is om te vergelijken met de glorie die aan ons wordt onthuld. Want de schepping wacht met gretig verlangen naar de openbaring van de zonen van God; want de schepping werd onderworpen aan nutteloosheid, niet uit eigen wil, maar uit de wil van hem die het in hoop onderwierp; omdat de schepping zelf bevrijd zal worden van haar gebondenheid aan verval en de glorierijke vrijheid van de kinderen van God zal verkrijgen. We weten dat de hele schepping tot nu toe tezamen zucht in barensnood; en niet alleen de schepping, maar wijzelf, die de eerste vruchten van de Geest hebben, zuchten innerlijk als we wachten op aanneming als zonen, de verlossing van onze lichamen.

Wijsheid 3: 1-9

Maar de zielen van de rechtvaardigen zijn in de hand van God en geen pijniging zal hen ooit raken. In de ogen van de dwazen leken zij te zijn gestorven, en hun vertrek werd als een verdrukking beschouwd en zij gingen van ons uit om hun vernietiging te zijn; maar ze hebben vrede. Want ook al werden ze in de ogen van mensen gestraft, hun hoop is vol van onsterfelijkheid. Na een beetje gedisciplineerd te zijn, zullen ze veel goeds ontvangen, omdat God ze heeft getest en ze waardig heeft bevonden; als goud in de oven probeerde hij ze, en als een offergave brandde hij ze aan.

In de tijd van hun bezoek zullen ze schijnen en als vonken door de stoppels lopen. Zij zullen heidenen regeren en over volken heersen, en de Heer zal voor altijd over hen heersen. Degenen die op hem vertrouwen, zullen de waarheid begrijpen, en de gelovigen zullen hem in liefde vergezellen, omdat genade en barmhartigheid zijn uitverkorenen zijn, en hij waakt over zijn heiligen.

Wijsheid 4: 7-15

Maar de rechtvaardige zal, hoewel hij vroeg sterft, rusten. Want ouderdom wordt niet geëerd voor de tijd, noch gemeten naar aantal jaren; maar begrip is grijs haar voor mannen, en een onberispelijk leven is rijp ouderdom. Er was iemand die God behaagde en van hem hield, en terwijl hij tussen zondaars leefde, werd hij opgenomen. Hij was ingehaald, opdat het kwaad zijn begrip niet zou veranderen of de bedriegerij zijn ziel zou bedriegen. Want de fascinatie voor goddeloosheid verduistert wat goed is, en een verlangen dwaalt de onschuldige geest af.

Geperfectioneerd in korte tijd, vervulde hij lange jaren; want zijn ziel was de Heer behaaglijk, daarom nam hij hem snel weg uit het midden van goddeloosheid. Toch zagen de mensen het niet, en namen ze niet ter harte, dat Gods genade en barmhartigheid met zijn uitverkorenen zijn, en hij waakt over zijn heiligen.

Jesaja 65: 17-21

"Want zie, ik schep nieuwe hemelen en een nieuwe aarde, en de vroegere dingen zullen niet gedacht worden of in gedachten komen, maar wees blij en verheug u voor altijd in hetgeen ik schep, want zie, Ik maak Jeruzalem tot een vreugde en haar volk een vreugde, ik zal me verheugen in Jeruzalem, en blij zijn in mijn volk, er zal niet meer in gehoord worden het geluid van geween en het geroep van benauwdheid.

Er zal er niet meer een baby zijn die maar een paar dagen leeft, of een oude man die zijn dagen niet invult, want het kind zal honderd jaar oud worden en de zondaar van honderd jaar oud zal vervloekt zijn. Ze zullen huizen bouwen en ze bewonen; zij zullen wijngaarden planten en hun fruit eten.

Jeremia 31: 15-17

Zo zegt de Heer: "Er is een stem gehoord in Rama, geweeklaag en bitter geween. Rachel weent om haar kinderen, zij weigert troost voor haar kinderen te krijgen, omdat zij dat niet zijn." Zo zegt de Heer: "Houd uw stem van wenen, en uw ogen van tranen, want uw werk zal worden beloond, zegt de Heer, en zij zullen terugkomen uit het land van de vijand." Er is hoop voor uw toekomst, zegt de Heer, en uw kinderen zullen terugkeren naar hun eigen land.

Jeremia 1: 4-8

Nu kwam het woord van de Heer tot mij en zei: "Voordat ik u in de baarmoeder vormde, kende ik u, en voordat u werd geboren, wijdde ik u toe, ik benoemde u tot een profeet voor de natiën." Toen zei ik: "Aha, Here God! Zie, ik weet niet hoe ik moet spreken, want ik ben nog maar een jongeling."

Maar de Heer zei tegen mij: "Zeg niet:" Ik ben maar een jongeling ", want aan allen aan wie ik u zend, zult u gaan en alles wat ik u gebied, zult u spreken. Wees niet bang voor hen, want ik ben met jou om je te bevrijden, zegt de Heer. "

Hooglied 2: 10-13

Mijn geliefde spreekt en zegt tegen mij: "Sta op, mijn liefde, mijn schone, en kom weg, want zie, de winter is voorbij, de regen is voorbij en weg. De bloemen verschijnen op aarde, de tijd van het zingen is gekomen en de stem van de tortelduif wordt gehoord in ons land, de vijgenboom brengt zijn vijgen voort, en de wijnstokken zijn in bloei, zij geven geur, sta op, mijn liefde, mijn schone, en kom weg.

2 Samuël 12: 16-23

David daarom smeekte God om het kind; en David vastte, en ging naar binnen en legde de hele nacht op de grond. En de oudsten van zijn huis stonden naast hem, om hem van de grond op te heffen; maar hij wilde niet, en at ook geen eten met hen. Op de zevende dag stierf het kind. En de dienaren van David vreesden hem te zeggen dat het kind dood was; want zij zeiden: "Zie, terwijl het kind nog leefde, spraken we tot hem en hij luisterde niet naar ons, hoe kunnen we dan tegen hem zeggen dat het kind dood is?" Hij kan zichzelf wat kwaad doen. " Maar toen David zag dat zijn dienaren samen fluisterden, bemerkte David dat het kind dood was; en David zei tegen zijn dienaren: "Is het kind dood?" Ze zeiden: "Hij is dood."

Toen stond David op van de aarde, en waste zich, en zalfde zich, en veranderde zijn klederen; en hij ging het huis des Heren binnen en aanbad; hij ging toen naar zijn eigen huis; en toen hij vroeg, zetten ze eten voor hem, en hij at. Toen zeiden zijn dienaren tot hem: "Wat heb je gedaan, je hebt gevast en gehuild terwijl het nog leefde, maar toen het kind stierf, stond je op en at je eten."

Hij zei: "Terwijl het kind nog leefde, vastte ik en weende, want ik zei:" Wie weet of de Heer mij genadig zal zijn, dat het kind mag leven? " Maar nu is hij dood, waarom zou ik vasten? Kan ik hem terughalen? Ik zal naar hem toe gaan, maar hij zal niet naar mij terugkeren. "

Klaagliederen 3: 17-26

Mijn ziel is verstoken van vrede, ik ben vergeten wat geluk is; dus zeg ik: "Verdwenen is mijn glorie en mijn verwachting van de Heer." Denk aan mijn ellende en mijn bitterheid, de alsem en de gal! Mijn ziel denkt er voortdurend aan en is in mij neergebogen. Maar dit herinner ik me, en daarom heb ik hoop: de standvastige liefde van de Heer houdt nooit op, zijn weldaden komen nooit tot een einde; ze zijn elke ochtend nieuw; Groots is uw trouw.

"De Heer is mijn deel," zegt mijn ziel, "daarom zal ik op hem hopen." De Heer is goed voor hen die op hem wachten, voor de ziel die hem zoekt. Het is goed dat men rustig wacht op de redding van de Heer.