Wat is de beste leeftijdsruimte tussen baby's?

Ergens rond de eerste verjaardag van mijn dochter begon ik babykoorts te krijgen.

Omdat we zelf uit grotere gezinnen kwamen (vier kinderen elk), wisten mijn man en ik altijd dat we onze kinderen het geschenk wilden geven dat hun broers en zussen van hun leeftijd af zijn. En omdat ik ben opgegroeid met mijn jongere zussen, bijna negen jaar na mij, verlangde ik er heimelijk naar om mijn dochter de hechte zusterband te geven die ik nooit echt mocht ervaren.

(Kleding delen? Vechten, dan twee seconden later bedenken?

En gelukkig kreeg ik mijn wens en mijn tweede dochter werd precies twee jaar na haar zus geboren. Ik vind het geweldig om mijn meisjes zo jong te krijgen en omdat de leeftijdskloof 'van twee jaar' zo goed leek te werken, gingen we door met het maken van baby's, we verwelkomden in de komende vier jaar nog eens twee kinderen - waardoor het totaal komt vier kinderen in zes jaar. Al onze kinderen zijn bijna precies twee jaar uit elkaar, een aantal dat vrij vaak voorkomt bij veel gezinnen. Hier zijn enkele redenen waarom de kloof van twee jaar voor ons lijkt te werken:

Werkt met borstvoeding

Ik denk dat de leeftijdskloof van twee jaar heel logisch is, vooral biologisch gezien. Moeders die borstvoeding geven hebben de neiging om cycli te hebben die vertraagd zijn en wanneer baby's ongeveer 12 maanden oud beginnen te worden, de daling in borstvoeding geeft aan dat het tijd is om weer zwanger te worden!

Minder rivaliteit tussen broers en zussen

De schijnbare ruimtegang van de natuur lijkt voor kinderen te werken - peuters hebben op tweejarige leeftijd veel meer zelfstandigheid en lijken nieuwe baby's meer in de pas te lopen. We hebben bijvoorbeeld nooit problemen gehad met jaloezie van broers en zussen. En aan de positieve kant voor ons, betekent het langer houden van de baby's dat we in de 'baby-modus' zijn gebleven. Laat me zeggen dat als je het stadium van luiertassen en onbenullige pauzes en slapeloze nachten hebt verlaten, het echt moeilijk is om terug te gaan!

Nabijgelegen broers en zussen

Een van mijn redenen om een ​​groot nest van bijna dezelfde leeftijd te willen, was dat ik hoopte dat ze allemaal samen zouden opgroeien en vrienden voor het leven zouden zijn. Er is niets dat ik meer waardeer dan mijn eigen broer en zussen en ik zou het ook heel leuk vinden als mijn kinderen dat geschenk ook zouden hebben.

Er zijn natuurlijk geen garanties dat het hebben van broers en zussen in de buurt betekent dat ze dicht bij elkaar zullen opgroeien. Een moeder die op mijn Facebook-pagina heeft gereageerd, merkte op dat ze speciaal zes kinderen had, zodat ze allemaal dicht bij elkaar zouden groeien - en nu wonen ze over de hele wereld en praten ze nooit met elkaar!

Meer tijd voor andere bezigheden

Dit voordeel is niet voor iedereen, maar ik moet toegeven dat het een tijd of twee door mijn hoofd is gegaan. Als ik al mijn kinderen tegelijk, op een relatief jonge leeftijd, heb, is het misschien leuk om later op de weg meer vrije tijd te hebben of tijd te hebben om mijn lichaam terug te krijgen. In veel opzichten heb ik bedacht dat als we een stel kinderen willen, waarom niet allemaal tegelijk hebben? Maar aan de andere kant, een deel van mij denkt dat het heel fijn zou zijn om even te pauzeren en ook nog eens een laatste baby te verwennen.

Ik heb veel verschillende adviezen van veel verschillende moeders gehoord over het uit elkaar plaatsen van hun kinderen. Sommigen zweren dat grotere leeftijdskloven de weg te gaan zijn, omdat een oudere broer of zus kan helpen met de baby en ik kon ook het voordeel daarvan zien.

Voor ons moet ik zeggen dat ik blij ben met de leeftijdsafstand tussen mijn kinderen en als ik het helemaal opnieuw moest doen, zou ik niets veranderen.

Wat denk je dat de ideale afstand tussen kinderen is?