Verzoek om een ​​werkschemawijziging met een voorstel voor flexibiliteit

Door Amy Baskin en Heather Fawcett

[Overgenomen uit het boek More than an Mom: Living a Full and Balanced Life When Your Child Has Special Needs van Amy Baskin en Heather Fawcett; copyright © 2006 Amy Baskin en Heather Fawcett. Overgenomen met toestemming. Dit artikel mag niet worden gereproduceerd voor enig ander gebruik zonder toestemming.]

ACHTERGROND

Karen werkt op weekdagen van 9.00 tot 5.30 uur als technisch schrijver voor een lucht- en ruimtevaartfabriek. Karen's echtgenoot Murray begint pas om half negen met werken, maar moet vaak laat in de avond werken. Ze hebben twee kinderen van schoolgaande leeftijd. Hun jongste, Helen, heeft hersenverlamming.

Karen wil graag werken, zodat ze na school thuis kan blijven met haar dochters. Dat zou haar in staat stellen meer therapieafspraken voor Helen in te plannen, en de meisjes helpen met hun huiswerk. Het zou ook het gezin aanzienlijke kinderopvangkosten besparen.

Ze zal vragen om een ​​werkdag van 6.00 uur tot 14.30 uur.

VOORSTEL MEMO

Aan: John Doe
Van: Karen MacDonald
Re: Verzoek om Flextime
Datum: 17 mei 2006

{ specifieke wijziging werkplanning }
Als teamlid van de Technical Writing Divisie van HI-Tech gedurende zes jaar, zou ik willen voorstellen om mijn werktijden te veranderen in 6:00 am tot 2:30 pm, in plaats van 9:00 tot 5:30.
{ hoe het plan het bedrijf ten goede zal komen }
Ik geloof dat ik met deze eerdere planning mijn schriftelijke output met minstens een derde zou kunnen verbeteren. Zoals je vast wel weet, vereist schrijven en redigeren een grote mate van solitaire concentratie. Hoewel ik geniet van de kameraadschap van ons kantoor met open concept, word ik vaak gestoord door telefoontjes in de buurt en discussies. Met het eerdere schema zou ik verschillende uren nodig hebben om zonder afleiding te werken voordat de meeste van mijn collega's elke dag arriveren.

Een vroeger schema zou me ook toelaten om de medische afspraken van mijn dochter na het werk in te plannen, wat betekent dat ik aanzienlijk minder vrije tijd zou kunnen nemen, maar toch aan haar behoeften zou kunnen voldoen.
{ wat maakt het plan haalbaar }
Ik heb het gevoel dat mijn werk als een betrouwbare, zelfsturende en zelfdiscipline werknemer me een ideale kandidaat maakt voor werk in vrije tijd.

Aangezien ik zelden rechtstreeks contact met klanten heb, mag de klantenservice niet in gevaar worden gebracht. Mocht er een dringende zaak ontstaan ​​nadat ik het werk voor vandaag had verlaten, dan zou ik nog steeds bereikbaar zijn via de mobiele telefoon.

Mijn ontmoetingen met ingenieurs kunnen eenvoudig worden verplaatst naar plaats vóór 2.30 uur. Ik kon nog steeds een later schema opstellen op dagen dat mijn aanwezigheid kritiek zou zijn in de late namiddag, bijvoorbeeld als een klant om een ​​vergadering van 3:00 vroeg.
{ wat nodig is om het plan te laten werken }
Om succes te garanderen stel ik voor dat we in de eerste maand wekelijks vergaderen om het arrangement te bekijken. Ik zou blijven rapporteren over mijn voortgang in wekelijkse afdelingsvergaderingen.
{ hoe prestaties worden gemeten }
We kunnen de tijdlijnen gebruiken die momenteel in ons productoverzicht staan ​​om mijn projecten bij te houden en de productiviteit te meten.
{ een afspraak is afhankelijk van een succesvolle proefperiode }
Ik zou graag met u dit voorstel bespreken om eventuele problemen die u zou kunnen hebben op te lossen. Ik begrijp dat u verantwoordelijk bent voor het succes van deze afdeling en moet bepalen of dit plan werkt voor ons team als geheel. Ik stel een proefperiode van één maand voor, waarna de overeenkomst indien nodig kan worden beoordeeld en herzien. Ik begrijp dat als het plan niet werkt, ik misschien moet terugkeren naar mijn oorspronkelijke schema.