Meer dan 40 moeder deelt haar eischonatie IVF-verhaal

Van diagnose tot eiceldonatie tot geboorte, Nancy deelt haar eischonatie IVF-verhaal

Eiceldonatie IVF biedt veel vrouwen boven de 40 de beste kans op zwangerschapssucces. Als je erover denkt om een eiceldonor te gebruiken , vraag je je waarschijnlijk af hoe het proces eruit ziet en misschien zelfs hoe het is om na 40 jaar zwanger te zijn.

Nancy Konigsberg, een pediatrische ergotherapeut, deelt haar eiceldonatie-IVF-verhaal met Verywell.

In dit artikel kunt u meer te weten komen over eiceldonor IVF, inclusief slagingspercentages, kosten en procedures: Egg Donor IVF Basics .

Wat is uw onvruchtbaarheidsverhaal?

Ik ben voor het eerst getrouwd op de leeftijd van 44 jaar. Ik ben een pediatrische ergotherapeut en daarom heb ik veel tijd besteed aan het werken met baby's en jonge kinderen (leeftijd 0-3). Voordat ik ging trouwen, besprak ik met mijn man mijn interesse in een baby en hij stemde daarmee in. Ik werd eigenlijk zwanger tijdens de eerste maand die we probeerden te bedenken. Ik heb echter in de eerste 7 weken een miskraam gehad .

Mijn arts testte mijn hormonen en zei dat de zwangerschap was wat ze een ' gedeeltelijke zwangerschap ' noemden, wat betekent dat de foetus nooit zou zijn ontwikkeld.

We probeerden het daarna opnieuw en na ongeveer zes maanden zonder succes, gaf mijn arts me vruchtbaarheidsmedicijnen . We hebben het opnieuw geprobeerd. Ik geloof ongeveer een jaar. Er is niks gebeurd. Mijn dokter zei toen dat ik een eiceldonor moest proberen. Hij verwees me naar een vruchtbaarheidskliniek in New Jersey.

Hoe ben je gekomen om eiceldonatie te kiezen?

Het eerste dat gebeurt wanneer u opkomt voor uw eerste afspraak, is dat zij vragen om uw rijbewijs te zien.

(Ze willen ervoor zorgen dat niemand over hun leeftijd liegt.) We ontmoetten een arts die aangaf dat, op basis van mijn leeftijd, de opties beperkt waren. Ze vertelde me dat ik mijn hormonen moest laten testen.

Zoals ze zei, maakt het niet uit hoe jong ik eruitzie, of hoe fit ik ben - mijn eieren waren 46 jaar oud.

De testresultaten toonden aan dat mijn hormoonspiegels te laag waren om voor vruchtbaarheidsbehandeling te kiezen.

Een eiceldonor was mijn enige optie. Ik moest erover nadenken.

Het duurde een tijdje om aan het idee te wennen, maar ik heb het na overweging opgewarmd. Mijn man en ik kregen te horen dat we een psycholoog moesten ontmoeten om ervoor te zorgen dat we begrepen waar we aan begonnen en om te bevestigen dat we de kans op veelvouden begreep. Omdat ze meer dan één bevruchte eicel overbrengen, is er een grote kans op een tweeling.

Toen we eenmaal op pad waren, werden onze namen op een wachtlijst voor donoren geplaatst. Het wachten duurde ongeveer een jaar. De donoren zijn anoniem in deze kliniek. Alles wat we kregen was basisinformatie zoals lengte, gewicht, oogkleur, haarkleur en dat ze een studente was.

De kliniek die ik heb gebruikt is erg succesvol, maar ik vond het niet leuk. Het werd als een fabriek gerund en leek heel onbezorgd en onpersoonlijk.

Wat gebeurt er tijdens de eiceldosering IVF-behandeling?

Wat er gebeurt als je de donor hebt, is dat ze je samen moeten fietsen. Dat wil zeggen, de periode van de donor en die van jou worden gesynchroniseerd zodat de implantatie optimaal is. Ik moest een medicijn nemen dat de baarmoederslijmvlies verdikte . Ik heb het zelf geïnjecteerd. Ik vergeet frequentie, maar het was minimaal elke dag.

De dikte van de voering is belangrijk voor de implantatie van het embryo.

De donor kreeg vruchtbaarheidsmedicijnen om de eiproductie te verhogen. Mijn donor kon helaas niet veel eieren produceren. Uiteindelijk denk ik dat er maar 4 bruikbare eieren waren. Dus we hadden één kans. Anders gaan we terug naar de lijst en moeten we het opnieuw proberen. Gelukkig werkte het en werd ik zwanger.

Het kliniekproces is vervelend en tijdrovend. Vanwege mijn 'gevorderde leeftijd' moest ik veel testen ondergaan: EKG, bloedonderzoek en een hysterosalpinogram . Er zijn medicijnen en injecties.

Hoeveel kosten de behandeling?

De prijs was $ 7.500 voor de donor, en ongeveer $ 15.000 voor de kliniek (in vitro, dokterskosten, bezoeken, enz.).

En vergeet niet dat ik nog steeds moest betalen voor verloskundige zorg van een arts met een hoog risico. Ik was 47 toen ik zwanger werd. Geen enkele reguliere arts zou me zien, hoewel de arts met een hoog risico me er constant aan herinnerde dat ik alleen vanwege zijn leeftijd voor hem zorgde.

Hoe was je zwangerschap?

Eenmaal zwanger, moest ik intramusculaire injecties in mijn achterste doen om verlies van de zwangerschap te voorkomen. Het is een hele grote naald! Uiteindelijk heb ik het mezelf aangedaan omdat mijn man te nerveus werd. Sommige vrouwen zullen een verpleegster inhuren om het te doen.

Ik moest wekelijks worden gezien voor een echo. De kliniek heeft deze vóór 8 uur uitgevoerd. Ik zou mijn huis om half zes 's ochtends verlaten om de 30 minuten naar de dichtstbijzijnde kliniek te rijden en als eerste in de rij te staan. Als je niet een van de eersten was, was het erg lang wachten. Toen moest ik meer dan een uur rijden om op tijd aan het werk te gaan.

Ik werkte totdat ik te groot werd om mijn werk te doen. Ik deed thuiszorgtherapie en werkte in veel walk-ups. Ik heb ook apparatuur meegenomen voor behandeling. Ik kreeg ongeveer 50 lbs, dus tegen het einde was het te veel om met al dat spul trappen op en af ​​te lopen. Ik werd helemaal gek. Bovendien raakte het omrollen van de therapiekogel met mijn patiënten lastig. Ik stopte met werken rond het begin van mijn negende maand. Ik kreeg gestational diabetes , die ik gemakkelijk met dieet controleerde.

Geen andere problemen. Mijn bloeddruk ging niet eens omhoog. Geen ochtendmisselijkheid .

Ik heb mijn zoon vaginaal bevallen. Ik was gepland voor een C-sectie vanwege mijn leeftijd, maar op het laatste moment besloot de dokter me te laten duwen. De bezorging was een beetje komisch, niet zoals in de films.

Hoe voel je je over het bedenken via eischonatie?

Het gebruik van een donor was mijn enige kans om de ervaring te hebben zwanger te zijn en een baby te krijgen. Dat was het enige dat voor mij van belang was.

Mijn zoon is de wereld voor mij. Ik kan me niet voorstellen dat het gebruik van mijn eigen ei me anders zou hebben laten voelen. Hij is mijn zoon en het gevoel dat ik krijg als ik hem zie, is diepgaand.

Ik zou iedereen vertellen dat als dit je optie is, neem het dan.